Szolgáltatásaink

Konzultáció

Ingyenes állapotfelmérésünk keretein belül , az orvos egy szájvizsgálat során megállapítja a lehetséges problémákat. A probléma megoldásának módját elmondva készítünk egy személyre szabott kezelési tervet, árajánlattal együtt. 

Ha szükségesnek érzi az orvos, akkor egy digitális panoráma röntgen felvételt is javasol ,melyet szintén elkészítünk a rendelőben, mely hozzásegíti a pontosabb diagnózishoz. 

Amennyiben Szeged- Kiskundorozsmán vagy környékbeli településeken lakik ,és nem szeretne Szegedig utazni,  helyi közelségünk miatt is érdemes ellátogatnia hozzánk. Ingyenes parkolással, családias légkörrel várunk mindenkit .

A legtöbbet akkor tehetünk fogaink épségéért, ha megelőző jelleggel félévente felkeressük fogorvosunkat, mellyel időben felfedezhető a fogászati probléma, így általában kisebb beavatkozással orvosolható .  

Kompozit tömések 

Az egyik legsűrűbben előforduló probléma fogainkkal, a fog koronális (íny feletti) részének károsodás, szuvasodása . Ennek helyreállításának folyamata a töméskészítés.

Rendelőnkben kizárólag magas minőségű fényrekötő kompozit tömőanyagot használunk a tömések elkészítésére. A kompozit anyaggal képesek vagyunk a fogaink eredeti színét és alakját visszaállítani, így nagyon esztétikus eredmény érhető el.

Fogpótlások

Számos lehetőséget kínál napjainkban a fogászat fogpótlások elkészítésére. 

Rögzített pótlások azok a fogművek, amelyeket a fogorvos a rendelőben rögzít a páciens fogaihoz, vagy állcsontjába és azt eltávolítani orvosi beavatkozás nélkül nem lehet . 

Kivehető pótlások azok, melyet a páciens otthonában is könnyedén ki tud venni a szájüregből és meg tudja tisztítani. 

Kombinált pótlásról akkor beszélünk, ha a rögzített pótláshoz különféle elhorgonyzással kapcsolódik kivehető pótlás is. Az elhorgonyzás eszköze lehet kapocs, csúsztató, teleszkóp, esetleg stég. 

A csúsztató, teleszkóp és stég nagy előnye a kapcsokkal szemben, hogy rejtve vannak, így az a kivehető pótlás alatt van , illetve sokkal stabilabb rögzítést biztosít a különbözőbb erőhatásokkal szemben. 

Az ingyenes állapotfelmérésünk keretein belül megállapítjuk milyen típusú pótlás a legmegfelelőbb választás , majd közösen megbeszélve az anyagi részét is megszületik a legjobb megoldás. 

Digitális Röntgen 

Megújult fogászatunkon már van lehetőség digitális röntgen felvétel készítésére is, nem kell Szegedre vagy más városba utazni , helyben elkészítjük a felvételeket. 

A röntgen kép alapján a fogorvos látja az alsó és felső állcsont képleteit,csontozatot és fogazatot. Ez segít a pontos diagnózisban és a kezelési terv felállításában, melyet felkészült szakembereink végeznek el.  

A mai modern technológiát képviselő röntgen berendezések olyan módon készítik el a röntgen felvételt, mely minimális terhelést jelent az Ön szervezete számára. 

A digitális felvételeket Önnek e-mailben elküldve , illetve digitális adathordozóra másolva is elviheti.

Esztétikai fogászat - dentálhigiénés kezelések

A megelőzés fontosságát nem győzzük hangsúlyozni a fogászatban. A jó szájhigiénia alapfeltétele a meglévő fogaink megtartásának. Ebben nyújt rendelőnk dentálhigiénikusa professzionális segítségek . Állapotfelmérés keretein belül felajánljuk a fogakon felhalmozódó fogkő eltávolítását, mellyen ne várjunk sokáig. A fogakon lerakódott fogkő komoly probléma forrás lehet. Kellemetlen lehellethez, fogíny gyulladáshoz, íny vérzéshez, majd súlyosabb esetben fogaink elvesztéséhez is vezethet. A rendelői fogkőeltávolítás során, egy ultrahangos készülékkel alaposan eltávolítjuk a lerakódott fogkövet, majd egy speciális anyag segítségével esettől függően a fogközöket is kitisztítjuk, végül a fogak átpolírozását végezzük el . Végezetül , ha nem megfelelő a fogak higiéniája , munkatársunk elmagyarázza a helyes fogmosási technikát, fogselyem használatát, melyek tovább segítik a fogaink épségének megtartását. 

Fémmentes pótlások

A  folyamatosan fejlődő fogászati technológia lehetővé teszi számunkra, hogy fémmentes pótlást is készíthessünk. Kifejezetten ajánlott olyan pácienseinknek, akiknek bármiféle fém allergiájuk van.

Alapjaiban két része van egy rögzített koronának. A váz része , amely lehet fém ( kobalt-króm ötvözet ) , vagy készülhet fémmentes anyagból például cirkonból. 

A vázat borító kerámia a második része . A különbség a fémmentes pótlásoknál  a váz anyaga, amely jelentős előnyöket hordoz.

A váz anyag is fogszínű, és a fényt természetes módon vezeti , illetve hasonló  mértékben törik meg rajta fény, mint a természetes fogakon.

Sok más előnye mellett a fémmentes pótlásokat anyagtechnikájuk miatt vékonyabbra ki lehet alakítani az ínyhez közeli területeken, így komfortosabb és kímélőbb a viselete.

Cirkon-kerámia pótlásainkat számítógépes Cad-Cam rendszerrel készítjük, amely rendkívül pontos fogműveket eredményez. 

Gyökérkezelés

Gyökérkezelés során a fogbélben lévő gyulladt szöveteket eltávolítja a fogorvos, majd steril környezetet biztosítva betömi a gyökércsatornákat. Mindezek után egy esztétikus komopozit töméssel zárja le a koronális részut  Általában több alkalmas kezelésre kell számítani, de ez biológiai tényezőktől is függ.

Betétek (in-lay / on-lay)

Betétkészítést abban az esetben ajánljuk , mikor a szuvasodás mértéke olyan nagy, hogy sima kompozit töméssel már korrektül nem lehet a kitisztított üreget betömni, viszont a korona készítés még nem indokolt. 

Fogfehérítés

Napjainkban egyre nagyobb teret hódít az egészséges, fehér mosoly, mely ápolt külsőt és magabiztosságot is nyújt .

Fogaink színét nem csak a genetikánk, hanem bizonyos ételek, italok, esetleg dohányzás is befolyásolja. 

A fogfehérítés alapja az egészséges fogak és íny valamint fogkőmentes szájüreg. Amennyiben ezek nem adottak, úgy szükség van minden esetben fogkőeltávolításra, illetve szuvas fogak rendbetételére. 

A fogfehérítő anyag nem lép reakcióba a tömések, fogpótlások anyagaival, így azok színe nem is változik. 

Fogászatunkon lehetőség van rendelői, illetve otthoni fehérítésre is . 

Rendelői fehérítésünk sokkal kontrolláltabb közegben zajlik, és látványosabb eredmény érhető el . Nagyjából 1,5-2 órát vesz igénybe. 

Otthoni fogfehérítéshez szükség van rendelőben az alsó,felső fogaikról lenyomatot venni, az alapján elkészítünk egy egyénre szabott sínt, amelybe otthon a páciens teszi bele a fogfehérítő gélt. Ehhez is szigorú otthoni utasítást adunk, amelynek pontos betartása nélkülözhetetlen. 

Fehérítés után nagyon fontos, hogy szigorúan be kell tartani az elkövetkezendő ~5-6 napban milyen termékeket fogyasztunk.

A fehérítés mértéke egyénenként változó, függ a szájhigiéniától, a fogyasztott ételek, italoktól, életmódtól. 

Ezen tényezők tükrében hozzuk meg a közös döntést a pácienssel, hogy elvégezhető-e illetve eredményes lehet-e kezelés.